BAŞKAN KILIÇ İÇİN ÖLÜM ORUÇLARI” BAŞLIYOR

BAŞKAN KILIÇ İÇİN  ÖLÜM ORUÇLARI” BAŞLIYOR

Kepsut F tipi Cezaevinde 8 aydır tutuklu bulunan ve bu gün davanın görülmesi beklenen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç için YARIN, TUNCAY KILIÇ İÇİN ÖLÜM ORUÇLARI BAŞLIYOR…” yazısı şaşkınlık yarattı.

 



Kepsut F tipi Cezaevinde 8 aydır tutuklu bulunan ve bu gün davanın görülmesi beklenen Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç için  YARIN, TUNCAY KILIÇ İÇİN ÖLÜM ORUÇLARI BAŞLIYOR…” yazısı şaşkınlık yarattı.



Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç, Kepsut F tipi Cezaevinde 8 aydır tutuklu bulunan ve bu gün Edremit 3.`ncü Asli Ceza Mahkemesi`nde davanın görülmesi beklenirken, akşam Edremit Cumhuriyet Meydanından yayın yapan ışıklı reklam tabelasından ilgin yayın başlatıldı. YARIN, TUNCAY KILIÇ İÇİN ÖLÜM ORUÇLARI BAŞLIYOR…”  yazısı şaşkınlık yarattı. Sevenleri tarafından başlatılacağı ifade edilen Ölüm Oruçlarına” kimlerin katılacağı açıklaması yapılmadı.

DAVAYA 2. NCİ KEZ İTİRAZ

Yapılan itiraz sonucu davada 2. nci kez 4. Yargı Paketi kararlarına göre tekrar tutuksuz yargılama yapılmasına dair istek dilekçesi verildi ve Edremit 3.`ncü Asli Ceza Mahkemesi`nde görülmesi beklenirken akşam Edremit Cumhuriyet Meydanından yayın yapan ışıklı reklam tabelasından ilgin yayın başlatıldı.

YARIN, TUNCAY KILIÇ İÇİN ÖLÜM ORUÇLARI BAŞLIYOR…” yayınları davanın durumunu daha da ilginç hale getiriyor.

Bu gün öğleden sonra Edremit 3.`ncü Asli Ceza Mahkemesi`nde görülmesi beklenen davada tahliye çıkması bekleniyor.

BEYAZ SAYFA OPERASYONU” 1 EKİM 2012`DE BAŞLADI

Belediye ve Ed-Bel şirketine yönelik Balıkesir KOM Büro Müdürlüğü ve Edremit KOM Büro Amirliği`nin 1 Ekim 2012`de ortaklaşa düzenlediği operasyonda 42 şüpheli İlçe Emniyet Müdürlüğü`ne götürülmüştü.

Edremit Belediyesi ve bağlı kuruluşu Ed-Bel şirketine yönelik 1 Ekim`de yapılan operasyonda yapılan operasyon kapsamında gözaltına alınan 26 zanlıdan 14 kişi, polisteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, zanlılardan gruplar halinde 12`si adliyeye sevk edildi ve 11`i nöbetçi mahkemece tutuklandı. Sonraki davalarda da tutuklu sayısı 20'ye yaklaşmıştı.

BAŞKAN KILIÇ`A İLK TAHLİYE

1 Ekim 2012 tarihinde rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırma ve 3628 Sayılı Rüşvet ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu`na muhalefet suçları dolayısıyla Edremit Belediyesi`ne Beyaz Sayfa Operasyonu” düzenlemişti.

Burhaniye Ağır Ceza Mahkemesinde yapılan duruşmada savcının mütalaasında 4. Yargı Paketi kararlarına göre tutukluluk hallerinin kaldırılıp tahliye edilmelerini istemesi üzerine 7,5 aydır Kepsut F tipi Cezaevinde tutuklu bulunan Edremit Belediye Başkanı Tuncay Kılıç ile birlikte Ed Bel Müdürü Hasan Tunceli, Ed Bel Müdür Yardımcısı Mustafa ve İşadamı Remzi Akın'ın tahliye kararı çıktı. 

İLK İTİRAZ RED EDİLDİ

Balıkesir`in Edremit İlçesinin tutuklu Belediye Başkanı MHP`li Tuncay Kılıç`ın, Edremit 1`nci Sulh Ceza Mahkemesi`nde 17 Mayıs 2013 tarihinde görülen imar servisiyle ilgili "örtülü ödenek" dosyasıyla ilgili 4. Yargı Paketi kararlarına göre tutukluluk halinin kaldırılması talebiyle mahkemeye yaptığı başvuru kabul edilmedi ve tutukluluk kararının kaldırılması istemiyle avukatlarınca yapılan başvuru, mahkeme tarafından reddedildi.

Daha önceki duruşmada, suçlamaları kabul etmeyen ve belediye başkanı olarak kararları tek başına vermediğini ifade eden Tuncay Kılıç, "Ed-Bel müdürünün de benim de tek başıma karar alma yetkimiz yok. Belediye meclis üyelerinin de görüşlerini alarak ortak karar veriyoruz. Biz buradayız ama meclis üyeleri dışarıda. Eğer ben suçluysam, buradan meclis üyeleri hakkında da suç duyurusunda bulunuyorum" dedi ve savunmalarını yapan diğer sanıklar da üzerlerine atılı suçlamaları reddetmişlerdi.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı